واژه “دوربین مداربسته” که به زبان انگلیسی closet circuit television یا به اختصار CCTV می باشد. معنی کلمه ای آن جعبه جادویی مدار بسته می باشد و به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت اند. دوربین مداربسته (CCTV) یکی از مهمترین ابزارهای نظارتی و امنیتی است که در فضاهای مختلفی از جمله منازل، ادارات، فروشگاهها، و مراکز عمومی استفاده میشود. این دوربینها با ضبط ویدئوهای زنده یا ذخیرهسازی تصاویر، امکان نظارت بر محیط و جلوگیری از بروز جرم و تخلف را فراهم میکنند. در ادامه به تاریخچه دوربین مداربسته در ایران و جهان می پردازیم.
تاریخچه دوربین مداربسته در ایران و جهان
اولین سیستم مداربسته توسط شرکت زیمنس آلمان در سال ۱۹۴۲ میلادی به منظور مشاهده پرتاب موشک های v2 نصب شد. از آن پس از سیستم ها ی دوربین مداربسته در برخی پایگاه های فضایی بزرگ برای ضبط تصاویر پرتاب موشک ها به کار برده شد و خیلی سریع روی موشک ها نصب شد تا تصاویر را با صدا به زمین ارسال کند.
اولین دوربین مدار بسته در امریکا
تاریخچه دوربین مداربسته در آمریکا نیز به دهه ۴۰ میلادی باز می گردد. شرکت وریکون در سال ۱۹۴۹ اقدام به ارائه اولین دوربین مداربسته نمود. مردم در ابتدا از استفاده از این دوربین ها واهمه داشتند ولی به مرور پذیرفتند که دوربین های مداربسته در تامین امنیت محیط زندگیشان نقش غیر قابل انکاری دارند.
در سال ۱۹۷۳ اولین سیستم دوربین مداربسته در معابرشهر نیویورک نصب گردید و در سال ۱۹۸۰ نصب دوربین های مداربسته در سطح وسیع تری شیوع پیدا کرد و پس از آن بانک ها و موسسات مالی که در خطر سارقین قرار داشتند از این سیستم ها استفاده نمودند تا اینکه امروزه تمامی حرفه ها و فروشگاه های کوچک نیز که در معرض سرقت و یا حادثه احتمالی قرار دارند از سیستم های نظارت تصویری استفاده می کنند.
استفاده از دوربین های مداربسته از سال ۱۹۹۰ به بعد و تا اوایل سال ۲۰۰۲ به محبویت بسیار بالایی نزد هواداران تامین امنیت در سطح جهان عمومیت پیدا کرد. از کشورهای پیشتاز در این عرصه به ترتیب می توان به کشورهای زیر اشاره نمود:
- آلمان
- آمریکا
- انگلستان
- سوئد
- چین
- کره جنوبی
- ژاپن
- مالزی
- فرانسه
تاریخچه دوربین مداربسته در ایران
اولین سیستم مداربسته ایران نیز در سال ۱۳۳۹ شمسی (۱۹۶۰ میلادی) تحت عنوان دوربین کنترل سرعت در جاده تهران -کرج نصب گردید. این دوربین به صورت مستقیم شماره پلاک و سرعت خودرو های متخلف را برای پلیس راه ارسال می نمود.
انواع دوربین مداربسته از نظر نوع سیگنال:
- دوربین های آنالوگ
- دوربین های ip (آی پی تحت شبکه)
- دوربین های AHD که ترکیبی از دوربین های آی پی و آنالوگ می باشد
از نظر شکل ظاهری و کاربرد متناظر:
- دوربین های سقفی یا دام dome
- دوربین های صنعتی یا بولت
- دوربین های مینیاتوری یا پین هول
- دوربین های مادون قرمز ir
- دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی)
از نظر قاب و پوشش:
- دوربین های ضد آب کیس بزرگ (پمپ بنزینی)
- دوربین های مخفی
- دوربین های قاب فانتزی
ویژگیهای مهم در انتخاب دوربین مداربسته
هنگام خرید دوربین مداربسته، باید به عواملی مانند وضوح تصویر، دید در شب، قابلیت تشخیص حرکت، زاویه دید، و نوع ذخیرهسازی تصاویر توجه کرد. دوربینهایی با وضوح تصویر بالا (Full HD و 4K) امکان شناسایی جزئیات را افزایش میدهند. همچنین، فناوری دید در شب (IR) برای نظارت در تاریکی بسیار ضروری است. جهت خرید دوربین مدار بسته می توانید روی لینک زیر کلیک کنید.
مزایای استفاده از دوربین مداربسته
استفاده از دوربین مداربسته به کاربران این امکان را میدهد که از امنیت بیشتر برخوردار شوند و در صورت وقوع حادثه، شواهد تصویری قابلاعتمادی داشته باشند. این دستگاهها همچنین باعث کاهش نرخ جرایم و افزایش آرامش خاطر میشوند. جهت اطلاع از محصولات جدید صفحه اینستاگرام دیدبان گستر پرگاس را دنبال کنید.